PERELANDRA KERTESSZENCIÁK1. BROKKOLI
Nagy mellizom (Pectoralis major clavicularis)

ELFOGADÁS

„Lekapcsolódott lényegi énjéről”

Én vagyok a saját magam fölötti hatalom, a lényegi hatalom, melyen keresztül megtalálom a legfőbb jót – magamnak és mindenkinek.

Biztos vagyok benne, hogy határtalan kifejezésében megtalálom azt az éltető erőt és kiteljesedést, amiért az életet választom.

Az erős egyensúly érdekében, amit fenn kell tartani, amikor valaki észleli, hogy kívülről támadva van, stabilizálja a test-lélek egységét, hogy a személy ne álljon le, kerüljön el, oszoljon szét.


2. KARFIOL
Nyakhajlító izmok (Neck Flexor)

SZEMBENÁLLÁS

„Megadás”

Azt választom, hogy elfogadom lényegi énem tudatosságát azért, hogy felszabadítsam a lelkesedést, amely ráhangol minden befejezetlen ciklus befejezésére, amelyek gátolhatnák lényegi előrehaladásomat az életben.

Stabilizálja, egyensúlyban tartja a gyereket a születési folyamat ideje alatt.


3. ZELLER
Elülső deltaizom (Deltoideus Anterior)

HAJLANDÓSÁG

„Nyújtsd ki a kezed azért, amit akarsz”

Méltó vagyok a jó egészségre – testben, lélekben és szellemben egyaránt. Izgalommal tölt el a fizikai lényem csodálatos ereje, ahogy regenerálódik és a kifejezés minden szintjén gyógyul. Csak annyi energiát használok, hogy elérjem mindazt, amit akarok. Mások gúnyos megjegyzései hidegen hagynak.

Helyreállítja az immunrendszer egyensúlyát, amikor stressz éri azt, és amikor sokáig vírusok és baktériumok fertőzik.


4. METÉLŐHAGYMA
Szegycsonti nagy mellizom (Sternalis)

HARAG

„Nemi szerepbeli zavarodottság, bizalom, intimitás”

Nincs okom arra, hogy tovább halogassam azt a választást, amelyről tudom, hogy meg kell tennem. Sokkal jobb egyensúlyba hozni erőmet és hatalmamat azonnali cselekvéssel, mint pusztán az erőre hagyatkozni, hogy az majd megtisztítja az utat. Vállalom minden választásom következményeit.

Visszaállítja az erőt, amit akkor birtoklunk, amikor a belső férfi-nő dinamika kiegyensúlyozott, és amikor az ember ezen az egyensúlyon belül tudatosan működik.


5. FEKETE NADÁLYTŐ
Középső deltaizom (Deltoid Midle)

ÉRDEKLŐDÉS

„Lényegi szárnyaink kibontása”

A kimutatott erőről és a hatalom gyakorlásáról való lemondás nem gyógyítja meg a sebzett lelket/szellemet. Vállalom a felelősséget a belső egység létrehozásáért, amely megteremti az egységet a külső világgal. Ha elhagyottnak érzem magam, pozitívan cselekszem.

Helyrehozza a magasabb rezgésű lélekkárosodásokat, történjenek azok jelen vagy múlt idejű életszakaszokban.


6. KUKORICA
Egyenes hasizom (Rectus Abdominals)

SÉRTŐDÖTTSÉG

„Magzati düh, elkülönülés az anyaméhben”

Bármennyire is nagy kihívást jelentenek az események, mindig tudok az erőmmel takarékoskodni. Az észlelt fenyegetéseknek nincs hatalmuk felettem, ha egységben tudok maradni önmagammal. Saját magam számára én jelentem a bátorítást és elég bátor vagyok.

Stabilizálás, spirituális expanzió, kiterjedés ideje alatt. Segít a tapasztalatok lefordításában a megértéshez és egy hasznos cselekvéshez.


7. UBORKA
Hasizom alsó része (Lower Abdominals)

LELKESEDÉS

„Nemi erőszakon alapuló üss, vagy fuss”

Én vagyok saját magam másik fele, egy másikat keresni ahelyett, aki odabenn létezik, tévedés lenne. A biztonság ajándékát csak én nyújthatom saját magamnak.

Kiegyensúlyozás a depresszió ideje alatt. Alapvető vitális visszacsatolás az élethez.


8. KAPOR
Körteformájú izom (Piriformis)

ELLENSÉGESKEDÉS

„A szexualitás és a nemi szerepblokkok feltárása”

Nem vagyok sem áldozat, sem győztes – mert nincs mit nyernem vagy vesztenem, kivéve saját magamon belül. Azokat a dalokat éneklem, amelyeket én akarok hallani; azokat a táncokat táncolom, amelyek örömet szereznek. Elég vonzó vagyok ahhoz, hogy magamnak tetsszek. Független vagyok, szabadon létezem.

Segíti a személyt azon erőegyensúly visszaállításában, amelyet másokra fordított, pazarolt.


9. BÖJTFŰ
Csípőizom (Iliacus)

ÖNBIZALOM

„A lelkesedés fizikai kifejezése”

Izmaim és elmém tökéletes összhangban dolgoznak. A szellemi dallamok, amiket néhányan gondolatoknak neveznek, e két csatornán egyforma mértékben szólnak. Ez a duett magamhoz vonzza mások lelkesedését, amelytől ismét élettel telinek érzem magam.

Visszaadja a vitális, fizikális életenergiát, intenzív mentális szintre menés, összpontosítás ideje alatt.


10. GOMBÓ (HIBISCUS ESCULNATUS)
Horpaszizom (Psoas)

FÉLELEM A VESZTESÉGTŐL

„Szexuális megadás”

Amikor a sötétség elnyeli a fényt odabenn, amikor a depresszió a szeretet minden reményét elborítja, és a pesszimizmus sötét ködként ül meg, akkor az áhított biztonságot a szépségben találom meg. A természet a szabadság igazságának a megnyilvánulása; a virágok árcédula nélkül is viszontszeretnek.

Visszaadja az életnek és a környezetnek a pozitívan való szemlélésének képességét. Segíti az életben a jó meglátását.


11. SZALVIA ZSÁLYA
Szárkapocs izom (Peroneus)

EGYENRANGÚSÁG

„Kiállni magadért”

Az egyensúlyban megtalálom a rugalmasságot. Az egyensúlyban megőrzöm kreativitásomat. Az egyensúlyban fenntartom hatalmamat. Nehéz időkben és a sürgetés nyomása alatt ráhangolódom a lelkemből szóló halk hangra: Légy nyugodt és tudj.

Visszaadja az érzelmi stabilitást extrém stressz idején.


12. CSICSERIBORSÓ
Hátegyenesítő izom felső része (Sacrospinalis felső)

BÁNAT ÉS BŰNTUDAT

„A múlt túlságosan veled van”

A mardosó kétség, hogy „nem értem”, lerombol minden, a szeretet által nyújtott biztonságérzetet. És mégis tudom, hogy csak az tud biztonságot teremteni, aki fél annak elvesztésétől. A belső egységet tudni sokkal jobb, mint bármely más „megértés”.

Kiegyensúlyozza a felnőtteket és a gyerekeket egy rémálom után. Segít képessé tenni minket, hogy a napi történéseket pozitívan dolgozzuk fel.


13. TÖK
Nagy farizom (Gluteus Maximus)

RÁHANGOLÓDÁS

„Szexuális agresszió, küzdelem az egyenrangúsággal”

Mások választásai által sarokba szorítva, megkockáztatom elfelejteni saját választásomban rejlő hatalmamat, és azok a választások, amelyekről nem tudom, hogyan élhetek velük, túl sok ügyet homályba burkolnak. Ezen választások felfedezése visszaadja stabilitásomat, és bátorságot nyújt, hogy túllépjek a korlátozottság érzésén.

Visszaadja a bátorságot annak, aki napi teendői közben félelemmel és ellenállással szembesült. Szégyenlősség, fóbia ellen.


14. ÉDESPAPRIKA (zöld)
Középső térdinak (Medial Hamstrings)

KÖZÖMBÖSSÉG

„Lekapcsolódás Lényegi Énedről”

Mondd ki, amit akarsz – ne kicsinyítsd le azt, amid van. Ellenségeskedés nem helyettesíti a valódi lelkesedést. Ha nem tetszik az élet neked írt forgatókönyve, akkor írj magadnak egy másikat. Légy annyira szórakoztató, hogy még te magad is gyönyörködj saját magadban. Túl sokáig játszottál kis szerepeket valaki más műsorában. Itt az ideje, hogy te légy a főszereplő.

Belső béke, világosság és nyugalom a mostani „stressz-gazdag” világgal való szembesüléskor. Stabilizálja a test-lélek egyensúlyt stressz hatások idején.


15. PARADICSOM
Széles hátizom (Latissimus Dorsi)

EGYSÉG

„Gúzsba kötve, máglyára kötözve”

Amikor elfogadhatatlan betegségek és „tünetek” kimerítik az ember elméjét és lelkét, azt tanácsolom: nyugalom. Keserű félelmeidből támadó érzék-viharaid közepette találd meg e nyugalmat a forgószél középpontjában. Fogadd el az érzéseket. A nyugalomban felkészült vagy, a nyugalomban védelmet találsz.

Megtisztítás. Segít a testnek összetörni és kidobni azt, ami fertőzést vagy betegséget okozna.


16. CICKAFARKKÓRÓ
Karcsúizom (Gracilis)

ELKÜLÖNÜLÉS

„Szexuális és nemi szerep tagadások”

A védekezés lehetetlenné válik akkor, ha az ellenségednek kulcsa van véd rendszeredhez. Jobb a közvetlen részvételt kockáztatni, mint elszenvedni a sebezhetőség érzéséből fakadó elbátortalanodást. A magnak is ki kell pattannia ahhoz, hogy a virág nőhessen. Engedd el a bűntudatot, és helyette teremts egy kertet a szívedben.

Érzelmi védelem sebezhető időkben. Ennek a támogatása enyhíti az ellenállást és segíti a teljessé válás (integráció) folyamatát.


17. RÉZVIRÁG
Szabóizom (Sartorius)

VAN VÁLASZTÁS

„Az élet örömteli tánca”

A mostani ügy: az önigazolás érdekében elkerült választásunk. Makacs ellenállásunk a pozitív változással szemben csak elkeseredetté és rosszkedvűvé tett minket. Mindegy, milyen választással nem óhajtunk élni, az igaz választás az, hogy egyre gyakrabban érezzük jól magunkat a jelenben. Tedd hát ezt!

Összeköt minket a bennünk lévő gyerekkel. Visszaállítja a játékosságot, nevetést, vidámságot, örömteliséget, és az egészséges elsőbbség érzését.


18. CUKKINI
Négyfejű combfeszítő izom (Quadriceps Femoris)

NINCS VÁLASZTÁS

„Szíved vágya felé haladva”

Ha betegségek vagy balesetek lerombolják Lényegi Énedre való ráhangolódásodat, és önromboló gondolatokat szövögetsz, sokan elutasítják a kedvesség által nyújtott segítséget. Az élet ezen kis halála a kedvesség végét is jelenti – másokkal és magunkkal szemben. A gyógyulás a szív gyógyulásával kezdődik, és a mindenki felé kimutatott gyengédségben mutatkozik meg.

Segít visszaállítani a fizikai erőt lábadozás idején.